Vinç Periyodik Kontrol Gebze

//Vinç Periyodik Kontrol Gebze

Vinç Periyodik Kontrol Gebze

vinç periyodik kontrolKule vinç periyodik kontrol gebze

Özellikle İnşaat gibi yapı işlerin de kullanılan ve sınırlandırılmış dairesel alan içinde çalışan kaldırma taşıma ve iletme faaliyetlerini yerine getiren Kule vinçlerin periyodik kontrolü ilgili yönetmeliğe göre ve bu yönetmelikte atıfta bulunulan standartlarda periyot belirtilmediği durumlarda minimum yılda bir kez periyodik kontrolü yapılmalıdır.

Kule vinç gemilerin yapıldığı tershanelerde kullanılmaya başlamasında getirdiği kolaylık ile inşaat sektörünede ilham vermiş ve uzun yıllardır inşaat sektöründede kullanımı devam etmektedir.Çok basit bir tasarım olmasına rağme iş gücünü çok azaltmış daha güvenli ve ekonomik bir çalışma ortamı yaratmıştır.Kule vinçlerde bom adı verilen yatay bir sistem vardır.Bunun yatayda kalan kısa kısmına yük konulur diğer kısmı uzun olarak bırakılır.Kule vinç en uzak mesafede en çok 1 ton yük taşıyabilmektedir.Bunun üzerinde ki daha ağır taşınacak yükler kulenin gövdesinde taşınması gerekir.En ağır yükler kule gövdesinde taşınmaktadır.Çok rüzgarlı zamanlarda,fırtınalarda kule vinçler kullanılmamalıdır.Kule vinçlerde başarılı çalışmaları gören bazı türk firmalarıda başarılı kule vinçler üretmiştir.Vinç sektöründe Çin piyasa fiyatlarını düşürmesine rağmen Türkiye hem daha kaliteli ve hem orta fiyat politikasıyla dünya üzerindeki yerini korumaktadır.

Kule vinç Eskilerde mütahitler birbirlerine arabaları ile üstünlük kurmaya çalışırken bugünlerde sahip oldukları kule vinçler arabalarının yerini almaya başladı.Türkiye ‘de şu anda 1550 taneye yakın kule vinç bulunmaktadır.Bu sayı diğer ülkelere bakıldığında çok az olduğu gözlemlenmektedir.Nüfusu Türkiye’nin 3 te 2si olan İtalya’da bile bir yılda iç piyasaya 3000 tane kule vinç satılmaktadır.

Mpk kontrol Kule vinç periyodik kontrol konusunda Uzman kadromuz, bünyenizde bulunan vinçlerin çalışanlarınızın ve işletmenizin güvenliği için gerekli olan periyodik kontrol hizmetini gerçekleştirecek ve raporu hazırlanarak en kısa zamanda tarafınıza iletilecektir.

6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” uyarınca çıkarılan ve 25.04.2013 tarih ve 28628 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği”, işyerlerinde bulunan iş ekipmanlarının kullanımı ile ilgili sağlık ve güvenlik yönünden uyulması gereken asgari şartları belirlemiştir.

Kontroller, Kaldırma ve/veya iletme araçları kapsamında kule vinçlerinde;
TS 10116, TS ISO 4309,TS ISO 8566-3, TS ISO 12480-1standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır.

Kule Vinç Periyodik Kontrol emniyetli ve ekonomik olarak çalışmasının için periyodik korucu bakımların yapılması gereklidir. Vinçlerin en kritik elemanları olan kancalar ve halatlar günlük gözden geçirilmeli ve anormal bir durum halinde, gerekli önlemler alınmalıdır.

Planlı ve koruyucu bakım, halatların zamanında tespit edilmesini sağlamakta, iş emniyetini tehlikeye düşürecek ve büyük ekonomik kayıplara yok açacak aksaklıkları önlemekte ve tesisin verimini arttırmaktadır.

Kule vinç lerindeki kazaların çoğu, zemin altyapısının uygun hazırlanmamasında kaynaklanmaktadır. Bunu yanında, limit ve moment anahtarlarının görevini yerine getirmesi, operatorlerin eğitimi, kullanma talimatlarına uyulması, periyodik bakımlarının yapılması önemli hususlardır.

By | 2016-01-02T12:47:38+00:00 January 2nd, 2016|Bizden Haberler|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment